Saturday 25 January 2014

Si-a scos artileria grea.

Toata forta militara a Indiei a fost demonstrate la Parada organizata cu ocazia zilei nationale. La New Delhi au defilat detasamente ale marinei, armatei si politiei.

La parada au participat tancuri si au fost demonstrate modele de sisteme de rachete si avioane. La sarbatoare au fost prezenti presedintele tarii, prim-ministrul dar si regele Indian, in calitate de oaspete de onoare.Securitatea evenimentului a fost asigurata de politisti, paramilitari si lunetisti care au ocupat pozitii pe acoperisurile cladirilor guvernamentale.Ziua Repoublicii marcheaza adoptarea constitutiei democratice in India la data de 26 ianuari 1950. Atunci tara a castigat independent fata de Marea Britanie, dupa doua secole de dominatie coloniala.            http://stirileprotv.ro/stiri/international/ziua-nationala-a-frantei-parada-militara-impresionanta-si-focuri-de-artificii-in-centrul-parisului.html





















                                                            

Friday 24 January 2014

BUNKERS: Doomsday Apocalypse Shelter (Full Documentary)

                       http://kinedok.net/films?locale=ro                    

Lock N' Load: Artillery | Military Channel Documentary

Gawd, I love artillery...all kinds! Well, maybe not the medieval sort-too chancy and inaccurate-but maybe all artillery since around 1800. Thanks for the video. Good job, Gunny! 

 

U.S. Navy Carriers (The History)

 La 14 noiembrie 1910 , pilotul  Eugene Burton Ely  o INTR decolat -  ONU  Curtiss  avionul DIN prova  Birmingham  , mai tarziu un IAR  aterizat onu  Curtiss D Modelul  pe Pennsylvania  , la 18 ianuarie 1911. În anul fiscal (FY) 1920, o Congresul  Aprobat o conversie un Collier  Jupiter  INTR -  o NAVA proiectată pentru Lansarea ȘI Recuperarea avioanelor pe mare, portavion Primul al Marinei statelor Unite.  Mai multe aeronave de transport de au Fost aprobate ȘI construite, including Ranger , prima clasa a Transportatorilor de aeronave DIN Statele Unite Marinei proiectat ȘI construit Cà portavioanele DIN Chila.    
Statele Unite ale  Americii  au declarat război Japonia , in urma atacului DIN 07 decembrie 1941 cauzei privind Pearl Harbor . Cele Două națiuni un revoluționat război navală în Cursul următorilor Patru ani, mai multe Dintre Cele mai Importante bătălii pe mare s - au luptat fără Să uf Flota îngrijire intrameci version ochii celuilalt. Cele mai multe Dintre purtătorii de flote au Fost construite version conformitate cu modelele dinainte de război, , Dar cererea de protectie a aerului a Fost aTAT de Intensa Incat au Fost dezvoltate Două noi CLASE: purtători de lumină (CVL desemnate), pe corpurile de construit nava cruiser modificate, Si de purtători Escorta (CVE), un Functia Principală Careiului a Fost de o proteja Atlanticul convoaie de Germani U-barci .                             

                          http://www.navy.mil/navydata/ships/carriers/carriers.asp                             

F-18 SUPER HORNET in Action

F-18 vs SAM